närmare än du tror

Det är närmare än du tror. Det eviga livet. Ett andetag bort. Det kommer inte plötsligt att anfalla dig. Du får själv bjuda in uppvaknandet. Gud står där Gud stått hela tiden, ett andetag bort. Ett andetag bort och en kärlek som läker alla sår vill skölja över dig. Ett andetag bort och det levande vattnet vill fylla dig med sprudlande källor. Källor av kärlek, värme, frid och blomster. Ett andetag bort och ett himmelskt rike kan ta boning i dig, spränga nya källor inom dig och vända saker från mörker till ljus. Ett andetag bort.

Du behöver inte läsa hundra böcker, lägga om kost och livsstil eller lägga halva lönen på lösningen. Ett andetag bort och Jesus står och säger välkommen, allt är förberett följ mig och jag ska stilla din innersta hunger.

Andas in – Jesus dog för mig, andas ut- jag är fri!

Vi får alltså ta oss till källan och då kommer vi få dricka av det levande vattnet. När vi tar oss tid där i Jesu närvaro. När vi bestämmer oss för att ta emot av den kärlek som hela tiden strålar stark och klar.

Det är ungefär som att sola. Du blir inte per automatik brun bara för att du vet att solen finns eller ibland går ut och lär dig mer om solens egenskaper. Du behöver sätta dig på en plats där solens strålar kan nå dig. Där de kan omfamna dig. Så att din kropp värms upp av värmen från solen. Så att huden bli nådd av solens strålning.

Precis så är det också med kärleken från Gud. Du blir inte plötsligt anfallen av Guds kärleks strålar. Du kan ana dem ibland. Men det är först när du sätter dig på en plats där du blir mottaglig för dem som de kan börja påverka dig och värma upp dig inifrån och ut.

Precis som med solen så kan vi inte tävla om Guds kärlek. Den skiner på oss lika mycket som på någon annan. Ibland kanske vi ställt oss på en plats där strålarna inte når in. Då behöver vi röra på oss litegrann. Ibland har vi hamnat i säsongen av oväder men bakom molnen och stormarna skiner ändå alltid solen. Den skiner lika starkt även om vi har svårt att se det eller förstå det. Under de tiderna får vi inspireras av människor som gjort den här vandringen före oss och ta del av deras lärdomar, öva tillit och hitta goda rutiner som bär hoppet om en klarblå himmel vidare.

Guds kärlek strålar mot dig idag, bjuder in dig till en varm tillvaro där du får andas ut, ta emot den frihet som varit din hela tiden.

Skillnaden på Guds kärlek och solen är att du aldrig kan skadas av kärleken även om den ibland bränner till. Guds kärleks strålar verkar alltid för att du ska bli helare som människa, att du ska nå större inre frihet och att du ska nå full harmoni.

Sätt dig en stund i strålglansen och ta emot Guds tankar för dig idag.

En tanke på “närmare än du tror

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: