flower power på riktigt

För någon vecka sedan delade jag en video på min privata Facebook om bin och hur populationen av bin drastiskt minskat i världen. Jag blev ombedd att dela det även här på bloggen så jag gör det nu. Hittade inte den korta filmen som TED delade på Facebook men föreläsningen som de klippt ifrån! Väl värt 15 min av din tid!

En ny våg av flower power är på intåg. Det kommer en vår!

Min farfar var biodlare han producerade honung hela min barndom och hans trädgård såg ut som himmelriket med prunkande blomsterrabatter och klängande växter. I somras fick jag tillgång till min första trädgård och jag har grävt ned planta efter planta av blomster av olika slag. Det är roligt och det blir fint! Men det är också en överlevnadsfråga för oss människor. Blommor behövs inte bara som ett ”kuttersmycke” i trädgården de har en livsviktig funktion mitt i all skönhet som de utstrålar.

Det är en ny tid på väg. En tid då saker vänds upp och ned ur mångas synsätt. Det vackra som tidigare inte värderats för annat än sitt yttre kommer visa sig ha en livsviktig funktion för vår överlevnad. En urgammal funktion som den alltid har haft men som vi nedvärderat, ignorerat eller glömt bort.

En ny tid för flower power på riktigt. En ny tid för ett ”upside down kingdom”. En ny tid där effektivitet, pengar, status och makt blir sekundära frågor. En tid där hållbarheten är avgörande.

En av nästa års viktigaste manifestationer blir att fortsätta plantera blommor, öka det prunkande runt våra vägkanter och i våra trädgårdar. Det är en överlevnadsfråga och det gör livet vackrare samtidigt!

Det kommer en vår. Köp fröpåsar och planera för nästa års storartade drömmar. Utöka blomsterbeståndet både i sinne och i trädgård!

Peace, hope and love

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: