bön och djupa andetag

Det här är en av de mest hektiska tiderna på året. Inte nog med att man står inför årsavslut på jobbet, man växlar upp hemma med städning, piff och en massa pyssel. Allt för att dagarna runt jul ska bli fridfulla. Ska bli så som det vi längtar efter. Traditioner betyder mycket för oss. Men de kan också ta knäcken på oss fullständigt. Vi längtar så mycket att vi är beredda att lägga i flera växlar till, kanske är det då den magiska friden infinner sig? Gör vi verkligen det vi brinner för, tror på och får det oss att må bra? Vem kokar vi egentligen knäcken för och är det ens rätt att duka upp till ett sånt överflöd till julbord när andra inte kan äta sig mätta i samma län som vi?

Traditioner kan få oss att bli fullständigt blinda. Vi rusar på och hoppas att det där magiska ska slå in på julafton. Den där julfriden infinna sig. Tänk om det inte är så det var tänkt… Tänk om det inte ÄR så det är tänkt att vi ska leva? Tänk om den frid vi söker är något vi kan få äga varje dag?

Därför att vi har lärt oss vad det djupa andetaget gör med hjärnan. När du tar ett djupt andetag fylls lungorna med färskt syre som direkt åker ut i blodet och blir till näring för dina tankar. De djupa andetagen kan ge dig precis så mycket näring du behöver för att tänka ett varv till. För att få perspektiv på det som rusar på inom dig. Två djupa andetag och du får hjälp att prioritera om.

Det finns fortfarande tid kvar. Tid att stryka saker från att göra listan. Tid att andas på. Kanske kan årets jul bli en tid då frid får infinna sig. Inte på ett magiskt obegripligt sätt utan därför att du valt en annan taktik!

Bönen kan ha precis den funktionen, blunda och ta ett djupt andetag och be ”här är jag, Jesus vägled mig”. Med tiden lär du dig känna igen rösten som manar dig i längtans riktning. Följ den!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: