börja året med ett öppet hjärta

Ett nytt år har påbörjats och ljuset återvänder! Det här året kommer innebära en hel del nytt. Tiden kräver det av oss men mer än så tror jag vi alla känner av hur våra hjärtan manar oss till något annat. Känner du det?

Hösten innebar en hel del omskakande upplevelser för många. Både i förändringar som skett i våra sammanhang men även i samhället där mycket vändes upp och ned av maktförhållanden. Jag tror det bara är början på ett nytt skede.

Häromdagen hölls ett tal som skakade om ännu lite till då Oprah Winfrey fick ta emot pris på Golden globe-galan och tog tillfället att säga att tiden är ute för det som varit. Vi står inför en stor omvälvande förändring. Det är redan på gång och vi ställs inför utmaningen att antingen öppna våra hjärtan och bevara dem mjuka eller stänga dem. Valet är vårt. Vill vi styras av kärlek, tro på freden och våga växa i tillit till godhet och att det finns hopp för mänskligheten. Eller vill vi låta kylan och hatet få ännu mer fotfäste?

Det är femtio år sedan en kärleksrevolution fick fäste i världshistorien. Men den rörelsen förknippas med så mycket annat än det kärleksbudskap som jag tror kommer växa till framöver. Världen var kanske inte fullt redo då. Vi föraktade fortfarande många av de värden som kärleken står för. Men den rörelse som sker just nu öppnar upp och höjer värdet på ord som tillit, tro, vänlighet, ömhet, fred. Den kärleksrevolution vi står inför kan ingen människa stoppa hur många bomber han än fäller över våra huvuden. Därför att det sedan urminnes tider har varit förutbestämt att kärleken ska segra.

Vi står inför stora förändringar och precis som när stora katastrofer händer i Hollywood-filmer delas mänskligheten upp i de som vågar se det som händer och de som in i det längsta ignorerar alla tecken på förändring eftersom för mycket står på spel.

Mycket står på spel men långt ifrån det vi kan föreställa oss. Vi har så mycket mer att vinna! Hela mänskligheten har så mycket mer att vinna!

Låt det här få bli ett år då du öppnar ditt hjärta ännu lite mer för kärleken, hoppet och livet. Låt det här bli ett år då förundran över livets små ljusglimtar får ta större utrymme i ditt liv. Låt det få bli ett år då du övar dig på att vara öppen för det som kommer.

Det kommer en vår vi ser tecken på den redan nu. Våga öppna ditt hjärta för hoppet om så bara en millimeter åt gången.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: