överflöd, smärta och skönhet

Det är inte alltid som överflöd ser så romantiskt ut. Det är inte alltid som strida strömmar skapar balans och ordning. Det kan luckra upp gamla vägar och forma om landskap. Det kan skapa flöden där vi bestämt att det inte ska flöda och tvinga oss till nya omvägar. Det kan rita om vår verklighetsuppfattning och rasera vårt schema totalt. När Guds överflöd kommer är det inte bara de vanliga bäckarna som får nytt liv. Det föds nya pölar och nya bäckar.

Kanske ska det rinna en å rakt igenom din tomt, är du beredd på det? Det är inte alltid det ser så romantiskt ut med det överflöd vi längtar efter. Rörelsen är rörigare än vi vågar tänka. Är du beredd på det? För när överflödet kommer då kommer det och du kan välja att antingen följa med och se vart det leder dig eller börja bråka med naturkrafterna som sedan urminnes tider gör det de är bestämda till.

Men det finns en skönhet i överflödet också. I det kaos som uppstår flödar ett nytt liv som skapar nya förutsättningar. Det finns en gömd frihet där. Därför att oordningen stökar runt och skapar nya vägar för det naturliga flödet. Sann frihet hittar vi där när vi är helt i vårt syfte och helt dem vi är skapade att vara. Det finns enorm skönhet i överflödet och oordningen. Det kan såklart vara smärtsamt att släppa taget om hur vi tänker och tycker om saker. Det är smärtsamt när omgivningar ritas om. Men det hör till allt levande att växa och förändras. Det hör även till våra liv att årstider kommer och andra försvinner. Den största kampen för vi mot våra egna bestämda uppfattningar och regler. Den stora utmaningen är att våga lita på Guds skapelseordning. Våga lita på Guds goda tankar om just mig och vad det innebär i mitt liv och den framtid jag drömmer om. Det finns en skönhet i överflödet, i porlandet, i de nya omgivningarna som bildas. Det finns en skönhet som är smärtsam eftersom vi samtidigt som vi hälsar något nytt välkommen tar avsked från något som varit.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: