du duger!

Överallt läser jag om hur jag borde inreda mitt hem annorlunda. Att jag behöver börja med en ny diet, byta stil eller kanske helst rensa ut allt jag äger och har.

Hela vårt samhällssystem är uppbyggt på att jag inte ska vara nöjd med mig själv och det liv jag har fått. Jag ska istället hela tiden sträva efter något annat, något större, något lyxigare eller bättre.

I kyrkan har vi tidvis varit bra på att haka på den där jakten på förändring. En jakt som skapar en otrygghet i vem jag är och var jag är på väg. Det är så dumt. Därför att vad Bibeln säger är att du och jag är skapade till Guds avbilder. Vi är inte här av en slump utan varenda en av oss är här av en anledning. Vi behöver inte sträva efter att bli någon, vi är redan. Om det är något vi ska sträva efter så är det att upptäcka just vad det innebär. Vi behöver inte kämpa för acceptans eller godkännande, vi är redan älskade och Gud ser på oss med en evig kärlek. Det bibeln säger är att långt innan vi ens visste om Gud så var vi redan älskade av Gud. Trots de brister och ofärdigheter vi har trots misslyckanden och egoism så älskar Gud oss. Gud älskar oss först.

Vi känner nog oss alla otillräckliga ibland. Otillräckliga inför olika förväntningar på oss, otillräckliga för de drömmar vi drömmer, otillräckliga för en värld som håller på att gå under. Det är inte konstigt med tanke på hur mycket information vi hela tiden får till oss om vad som förväntas av oss, vad vi behöver ändra i vårt sätt att vara och allt man kan tänkas hitta på under en livstid.

Det är inte det att vi inte ska arbeta på att bli bättre versioner av oss själva eller att vi ska sluta göra det som är rätt för oss, våra medmänniskor och den här världen. Men vi är trots allt bara en människa och det finns gränser för hur långt man kan kämpa. Gör det du kan, var den du är och gör ditt bästa! Det räcker!

Så idag när det sprids en massa kärlek kors och tvärs vill jag också påminna dig om den kärlek som älskar dig bortom all otillräcklighet och som du aldrig någonsin kan ta slut på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: