mölnbo på kartan…

En av de vackraste vinterdagarna i januari fick jag besök hemma hos mig av ett tv-team från samfundet Equmeniakyrkan. De ville prata om vad det innebär att vara pionjärpastor och leda förnyelseprocess här i Mölnbo och Gnesta. Så vi pratade om det och så pärlade vi lite grann och sen visade jag kyrkan i Mölnbo och berättade hur jag tänker att en pionjärpastor måste jobba. Att både värdesätta sådant som varit, hitta nya funktioner för gamla saker/symboler och ibland även rensa bort sådant som haft sin tid.

Kanske att kyrkbänkar är en sån sak som gjort sitt? Att kyrkan ska användas på ett annat sätt framöver vilket gör att kyrkbänkarna spelat ut sin roll? Kanske vill vi inte se varandra i nacken längre när vi möts utan mer stå sida vid sida? Det är iallafall en sån där sak jag brukar gå och fundera på till vardags. Vad används den här saken till, fyller den en funktion idag, förstår människor vad det innebär? Om ja på de frågorna så är det ju bra om nej.. då behöver man fundera på vad det får för konsekvenser. Det blir lite nördigt ibland när jag går igenom alla möjliga saker som kyrkan gör och inte gör längre. Men jag tycker det är väldigt roligt!

Igår släpptes så filmen som ska användas för att inspirera till nystartsprocesser även på andra håll. Kanske kan den inspirera dig med till att tänka lite nytt, eller börja tänka jättegammalt igen?!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: