Bön är gemenskap med Gud

Bönen har alltid varit central i kyrkans liv men vad är bön egentligen och hur gör man?

I höst kommer vi att bearbeta dessa frågor med ambition att lära oss mer och få vårt böneliv att växa. Vi kommer ha vårt utgångspunkt i en enkel kurs om bön som Alpha har gett ut. Kursen innehåller 6 filmer som vi kommer se tillsammans och diskutera. Alpha erbjuder förutom kurs i bön också grundkurs i kristen tro. Man behöver inte vara troende för att gå någon av dessa kurser och man behöver inte ens veta vad ett böneliv betyder för att vara med. Vi försöker lära oss tillsammans vad det innebär och hur vi kan dra nytta av dessa kunskaper i vårt vardagsliv.

Pete Greig som håller i undervisningen i filmerna är ledare för ett av världens största bönerörelser. Han är verksam inom den Anglikanska kyrkan som är den Brittiska motsvarigheten till Svenska kyrkan (men jag tror att en frikyrklig kommer känna sig kanske till och med mer hemma i det sammanhanget än en lutheran… men vad vet jag ;)! )

Här kan du se en presentation av bönekursen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: