Högtidsdag på Stickkontakten

”Jag får nog inga egna barnbarn så då får jag sticka till någon annans bebis istället” säger en av de kvinnor som kommer varje vecka till Ådalskyrkans Stickkontakt.

Idag är det högtid i stickgemenskapen det är nämligen dags att packa babypaket. Efter ett par månaders stickande är det dags för det som allt stickande handlar om, babypaketen! Varje paket packas omsorgsfullt ihop av samma damer som stickat under hösten.

Vid ett bord sitter en stickare och kramar om ett paket som är färdigt. Här finns så mycket kärlek och kvinnokraft att det får mig att känna hopp för vår värld. Tänk alla bebisar som välkomnas till den här världen med detta färgglada kärleksknyte!

Det blev 94 paket i höst som skickas vidare till Erikshjälpen, bara i år har det stickats babypaket till 191 barn!

I paketet finns en filt, ett par olika bodies, kofta och mössa, handduk, tvål och tygblöjor.

I höst har vi varit mellan 12 och 17 stycken som samlats för gemenskap och för att få utlopp för stickarlusten. Några stickar långsamt och andra i rasande fart.

Dessutom får vi ofta sällskap när det är dags för fika av andra daglediga. Det har kommit att bli en viktig samlingsplats för många. Nu har vi ett par träffar kvar innan terminen är slut och Stickkontakten har ett kort uppehåll. Men om jag känner de här damerna rätt kommer de tillbaka efter nyår med nya alster som de gjort under tiden de varit ”lediga”. Lusten till handarbete och till att göra skillnad är stor på Stickkontakten förändrar vi världen en maska i taget!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: