Adventskalender – allt har sin tid

Kapitel tre börjar poetiskt med det uttryck som är vårt tema för 18/19 ”Allt har sin tid”.

Vid en första läsning kan det kännas som att den här texten är både brutal och naiv. Varför ska det finnas tid för krig och död och hur kan människan finna glädje i all sin möda?!

Men om man låter den här texten få marinera sig lite med livet i stort så tror jag att vi alla kan finna tröst i dessa ord. Allt har sin tid. Vad vet jag om hela mitt livs berättelse idag? Vad vet jag om den stora bilden där jag endast är en liten del av något väldigt mycket större?

När vi inser att det finns ett mycket större perspektiv på våra liv, på våra problem och brottningar så öppnas en dörr mot förändring. Vi måste själva välja att gå in genom den, men dörren öppnas och vi får en chans att pröva om vår tro håller i vårat egna liv.

Att se på livet ur ett större perspektiv innebär inte att jag ska sätta mig och acceptera vilken omständighet som helst. Men det kan ge mig perspektiv och få min blick att lyftas från min omöjlighet idag så att jag kan ta de steg jag behöver ut i frihet och framförallt till ett liv som strålar av ljus.

Övning:

Frigör 5 min från din dag och bestäm dig för att du sitter i ett rum fullt av Guds kärlek, att Guds ansikte strålar mot dig med ett leende som får ögonen att tindra.

Ta emot en tanke som är grundad i Guds ord och som gäller även dig och ditt liv idag.

Guds tankar för dig är kärlek, helhet, sanning och upprättelse.
Guds tankar för dig är högre än dina tankar om dig och din framtid.
Guds vägar är högre än dina vägar, långt bättre än du kan tänka dig.

Var du är befinner dig idag eller imorgon så är detta sanningen om dig. Du kan vila i insikten om att den Högste över hela jorden har goda tankar för dig, att Skaparen av universum vill ge dig en framtid och ett hopp. Att Jesus är din vägledare som visar dig vägen, som är sanningen, som leder till livet du längtar efter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: