kärleksrevolutionen

Så älskade Gud världen att han sände sin ende son för att dö för oss. Så mycket älskade Gud sin Skapelse att han gjorde allt i sin makt för att ställa tillrätta det som gått fel. Ondskan som fått tillträde till det fulländade och skändat. Härskandet som kom in i världen och förgiftade människors tankar och ambitioner.

Härom dagens såg jag filmen Vaiana och blev på nytt påmind om Guds kärleksberättelse till sin skapelse, till människorna och allt annat skapat. Precis som i filmen Vaiana var det människans girighet som orsakat alltihop. Människans girighet efter att äga det som håller allting samman det som skapar balans. Vi lever i en värld som är i obalans och vi ser det i klimatrapporterna, vi ser det i aktieutdelning till reda rika ägare på bekostnad av sömmerskor på andra sidan jordklotet som inte ens får lön för deras basala behov. Vi ser det i #metoo och kampen om jämställdhet. Vi ser det i alla konflikter och i varje mobbare. Vi ser det i stressrelaterade sjukdomar, i självmordsstatistiken och i våra relationer. Vi lever inte i balans.

Jesus föddes in i världen för att rätta till obalansen. För att förena maskulina och feminina krafter till ett H E L T sätt att vara och se på ens tillvaro. Han valde en väg långt bort från mediernas hjältar. Han hade troligen inte fått särskilt stort utrymme därför att han valde en väg som inte anses särskilt strategisk eller marknadsanpassad. Han gick från hjärta till hjärta och investerade i dem som var öppna för honom, som insåg sitt behov. Oftast var de människor i samhällets utkanter, det var tiggare, människor med olika funktionsvariationer, det var kvinnor och barn. Höjdarna hade han inte mycket för och jag tror det var därför han fick ett sådant genomslag som fortfarande berör. Han kommer med goda nyheter för varenda människa som känner sig borträknad och utstött. Han kommer med hopp till dem som omsluts av sådant mörker att vi inte orkar lyssna. Han reser den svaga upp och han läker alla sår.

Allt det här låter ju väldigt fint, en fin religion som hjälper de svaga i samhället. Jesus stryker inte medhårs och en person som tror på honom enbart för att hjälpa någon annan har missat hela poängen.

Kärleksrevolutionen handlar om dig och ditt hjärtas åker. Det börjar med dig. Gud älskade dig så mycket att det du brottas med av otillräcklighet, sår och brister skulle få bli helt, få balans. Gud har gjort allt i sin makt för att återställa relationen till dig. Vad i dig hindrar från att ta emot den väldiga kraft som är Gud? Vad i dig hindrar från att leva av den kärleken varje dag?

Ibland är det så enkelt och svårt som att erkänna att jag i mig själv inte är perfekt. Att jag  i mig själv inte klarar av att hålla upp balansen. Att jag i mig själv inte är stark nog att stå emot bitterheten, avundsjukan, viljan att trycka ned och härska över andra.

När du väl vaknat upp och anslutit ditt liv till kärleken som ger hopp och upprättelse då börjar själva livet. Och det kommer fortsätta röra på sig, inta nya områden i ditt liv, revolutionerna dina relationer och ditt sätt att se på livet. En bit i taget. Du blir aldrig färdig och det är som det skall. Kyrkan säljer ingen quickfix, kyrkan är en samling människor som insett sitt behov och regelbundet möts för att stötta varandra i vandringen med kärleken som vägvisare och mål.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: