bonusmaterial till Predikaren kap 6

Igår delade jag reflektion utifrån kapitel 6 om att våga ta ett steg i tro, att det är vad som bryter med likgiltigheten. Jag skrev då om nystartsprocessen och om hur det kan kännas obehagligt att vara i en tid då man inte vet något om vad som väntar.

 

En video som berört mig oerhört mycket de senaste månaderna är en video som visar en kille som dansar fult ensam bland en massa människor. Till en början är det obekvämt att titta på hans ensamma fula dans. Men någonting händer när en och några till ansluter. Rätt vad det är så har situationen förändrats och det är inte längre den ensamma fuldansaren som skäms.

 

Jag tror vi är i en tid då vi behöver våga dansa ensamma, ibland kanske till och med fuldansa. Men vi är också i en tid då vi behöver ansluta till andras danser, backa upp och ställa oss bakom, våga bekänna vårt eget hjärtas rörelser.

 

Som inspiration delar jag videon som ofta också används i ledarskapsutveckling. Den säger nämligen väldigt mycket om hur man bygger en rörelse. Om hur man bygger delaktighet och gemensamt ägande. Det är något jag längtar mycket efter.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: