Rekord igen på Stickkontakten!

I torsdags var det fest igen på vårt stickkafé ”Stickkontakten” i Ådalskyrkan. Det har packats babypaket med filtar, mössor, koftor och annat som stickats under våren.

 

Babypaketet innehåller inte bara stickat utan babytvål, handdukar, tygblöjor och ett par uppsättningar av babykläder. Sådant en nyförlöst mamma kan behöva ha när hon kommer hem med en liten bebis.

 

Babypaketen delar Erikshjälpen ut genom olika organisationer i världen och blir på så sätt ytterligare en motivation för mödrar att föda sitt barn på sjukhus. Trots att mödradödligheten nästan halverats de senaste 30 åren, dör fortfarande nära 1000 mammor i samband  med förlossning eller graviditet varje dag, skriver Erikshjälpen.

 

Ett babypaket kanske inte ser så mycket ut, men om ett enda av dessa paket får en kvinna att ta beslut om att söka sig till sjukhus för att få vård i samband med graviditet och förlossning så är det ju värt det! Och med 125 babypaket har vi möjlighet att rädda många mammor!

 

Stickkontakten i Ådalskyrkan har nu skickat iväg totalt 697 babypaket. Vi förändrar världen en maska åt gången! Tack till alla som stickat, skänkt kläder, garn och handdukar eller på annat sätt engagerat sig i Stickkontaktens arbete!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: