Predikaren kap 8 – växa i tillit

Ett av de motton jag lever med lyder ”dröm stort Gud är ändå större”. Det mottot hjälper mig att lyfta blicken och odla tillit. Det är ett motto som påminner mig om att det inte hänger på mig och mina prestationer – men på min förväntan. Vågar jag tro och lita på att Gud är stor och har min framtid i sin hand? Vågar jag tro att områden i mitt liv som jag ännu inte sett Guds löften verksamma i kan börja blomma? Det handlar inte om min kapacitet eller om vad jag redan vet. Det handlar om att ställa en dörr på glänt till något större. Till en kraft som vill mer gott än jag förstår. En kraft som hela tiden vill verka för mitt goda oavsett hur mina omständigheter ser ut.

 

Vågar jag ställa dörren på glänt? Vågar jag släppa kontrollen lite och leva som jag säger att jag tror? Vågar jag överlämna åt Gud att leda mig till de ängar där jag får ro? Eller ska jag ordna med allt detta själv?

 

Jag har kommit att inse att min största frestelse att göra Guds jobb sker när jag är trött och stressad. I det tillståndet bär jag allt ansvar och har svårt att begränsa och säga nej. Då bär jag tyngre och tyngre och accepterar tyngden som ett offer jag får göra. Det jag inte ser förrän jag ofta är djupt nere i den spiralen är hur jag börjat göra Guds jobb.

 

Hur jag täcker upp och planerar utifrån min bild av hur det borde gå till. Ju mer stressad desto mer gör jag Guds jobb och förlorar mer och mer tillit på kuppen.

 

Låt oss odla tillit i sommar till Guds godhet och Hans löften. Att Hans tankar om oss är högre än våra egna tankar och att Hans vägar är högre än dem vi kan planera ut.

 

Låt oss vattna de frön vi satt genom att ta steg i tro den här sommaren. Våga testa tilliten, göra något som vi tror på oavsett om vi har en plan för framgång eller ser ett positivt resultat på en gång.

 

Låt oss våga vara modiga och sårbara. Inte ha allt genomtänkt från början utan gå ut på lite djupare vatten och låta vår tro leda oss till ett större hopp.

 

Vår tid kräver att hoppets folk börjar vandra igen på trons stigar. Inte bara prata om vår tro utan leva den på alla möjliga sätt. Inte bara minnas det som varit utan bryta ny mark för kärleken, tron och hoppet. Låt oss i sommar ställa vårt hjärtas dörr ännu lite mer på glänt för Guds trofasthet.

 

Mycket kan växa under en sommar. Jag tror du vet vilka områden du känner det är dags för den här sommaren. Du kan inte styra på vilket sätt det ska ske – men du kan öppna ditt hjärta och välja förväntan. Kanske är det ditt viktigaste steg i tro som ligger framför dig?!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: