Predikaren kapitel 9 – Det finns hopp för den som fortfarande är levande

Det finns hopp för den som fortfarande lever

Alla kommer vi en dag att stå till svars för hur vi levt våra liv under solen. Alla kommer vi få svara på frågan hur vi tog rätt på våra förutsättningar.

 

Medan vi fortfarande lever finns det hopp. Vi kan faktiskt påverka vår situation. Vi kan vända om. Vi kan bryta med destruktiva tankemönster och sammanhang. Vi kan välja ett nytt sätt att leva på.

 

Den som är död har inga fler chanser. Men vi som lever får nya chanser varje dag tills våra dagar är slut. Hur tar vi vara på de chanserna?

 

Det spelar ingen roll vilka förutsättningar vi har, är vi fortfarande vid liv har vi något som de döda inte har. Bättre en levande hund än ett dött lejon. Lejonet må vara starkare och ha mer pondus än en hund. Men ett dött lejon … är dött.

 

Så vilken situation vi än befinner oss i som känns hämmande. Varje omständighet som vi möter har vi möjlighet att påverka så länge vi lever. Vi är skapade för att leva, för att mer än överleva. Vi är skapade för att blomma i de gåvor och den personlighet som vi fått. Vi är skapade för att leva i kärlek och relationer till andra. För att förvalta och se saker växa och frodas. Det är mänsklighetens lott – att vara med och förädla det som är skapat. Vi är alla medskapare till den stora Skaparen. Vi har alla möjligheter att påverka den tid vi lever i.

 

Ta ett steg i tro

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: