vandring i vildmarken

För andra året i rad har vi haft en gemenskapsdag längs sörmlandsleden. En av anledningarna till att vi arrangerar en gemenskapsdag ute i skogen är för att vi har bestämt oss för en riktning som vi vill leva efter som gemenskap. Som vi vill sträcka oss närmare. Som vi önskar ska forma våra liv mer.

  • Vi växer i ansvarstagande för vår närmiljö och den jord vi bor på och tillsammans lever vi skapelsevänligt.
  • Vi vill helt enkelt upptäcka vad det innebär att vara barn till Gud. Tillsammans är vi kyrka på nytt sätt.

 

Så vad innebär det att leva skapelsevänligt? Hur tar det sig uttryck i vår gemenskap och i våra liv?

  1. Jag tror allt måste börja med mig själv – börja i tid spenderad på sätt som ökar förståelse och kärlek till skapelsen. Själv vakna för olika ämnen och frågor som jag vill bli en positiv kraft i.
  2. För att göra verklig skillnad behöver vi också börja dela kärlek och engagemang med fler. Spendera tid tillsammans med andra så att vi får växa i förståelse av vad det innebär att vara människa på den här jorden.

När vi spenderar tid med varandra i skapelsen får vi möjlighet att öppna våra hjärtan ännu lite mer. Vi får öva oss på förundran över allt vackert som är skapat och praktisera tacksamhet över det vi fått till låns. När vi gör det tillsammans med andra utmanas vi av varandras perspektiv, vi slipar ned hårdhet och dömande attityder och vi kultiverar empati. Men allt detta sker inte på en gång utan det är frukten av medvetna och avsiktliga prioriteringar över tid.

Det regnade igår men vi hade ändå inga sura miner med oss. Det gick att hitta förnöjsamhet och tacksamhet även en gråregnig höstdag.

 

2 reaktioner till “vandring i vildmarken

  1. Det finns så mycket gudsnärvaro i naturen! Vill tipsa om svt programmet ”Frisk av naturen” som finns på play under Vetenskapens värld

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: