Var rädd om ditt ljus

När du funnit ditt ljus var rädd om det. Det kommer finnas gott om tillfällen då omständigheter och människor kommer försöka släcka det. Men det är inte deras att släcka.

Det ljus som du har är bara ditt. Ingen annan kommer åt det. Det är du som äger det och slutligen tillåter vad som ska påverka det.

Jag skriver det här lika mycket till mig själv. Det är så mycket som vill släcka ljuset i mig. Omständigheter jag inte kan påverka. Men jag kan faktiskt välja vad som ska påverka min förmåga att lysa. Jag kan välja att gå min egen väg, inte lyssna på allt det som vill släcka min gnista.

Alla människor på den här jorden äger sin egen förmåga att lysa. Alla äger ett ansvar att lysa på sitt unika sätt. När vi inte lyser blir det inte bara mörkt hos oss själva det blir även mörkt runt omkring.

Den här helgen tänder vi ljus för alla dem som levt och nu inte finns mer här på jorden. Vi tänder ljus för att påminna oss om de liv som levts och vi tänder ljus för att påminna oss om hur viktigt det är att vi som fortfarande lever fortsätter lysa upp den här världen.

För alla dem som gått före har också ställts inför valet om de ska lysa upp det mörker som omger eller inte. Alla är lika rädda, obekväma och ovana i situationer som kräver vårt mod. Ingen vet exakt precis hur man gör i alla situationer. Vi gör alla så gott vi kan. Och när någon tar ett modigt, sårbart steg att lysa lite till då hjälps vi åt att heja på.

Det är så vi bryter mörkrets makt över våra liv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: