Lucka 7 – advent påminner om att vi inte är utelämnade till vårt eget öde

Vi är inte utelämnade till vårt eget öde, vi är inte bortglömda. Gud har en plan och vi har knappt sett början på hur den planen ser ut i vår tid. Vi är i en tid som på många sätt kan påminna om när Jesus red in på en åsna. Människor idag längtar efter en räddning. Det är hårt klimat och förtryckande strukturer och kulturer gör sig påminda på många obehagliga sätt. Slavhandeln är större än någonsin historiskt sätt. Exploateringen av jordens resurser ökar för varje år trots alla prognoser om vilka konsekvenser det får. I den rika delen av världen mår allt fler psykiskt dåligt, man lider av stressrelaterade sjukdomar och vi har allt svårare att känna medlidande med varandra. Vi har bara sett början på en me too -rörelse som kräver ett nytt sätt att se på varandra. Och mitt i allt det ser vi också en kyrkokultur som tappar engagemang och människor.

Vår tid behöver en räddare. Vår kyrka behöver en räddare. Och Gud har gjort allt för att möta vår hunger. Jesus själv säger ”Herrens ande är över mig, ty han har smort mig till att frambära ett glädjebud till de fattiga. Han har sänt mig att förkunna befrielse för de fångna och syn för de blinda, att ge de förtryckta frihet och förkunna ett nådens år från Herren.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: