Lucka 9: Gör plats, förbered dig!

Advent betyder ankomst. Vi firar att Gud sände sin son till jorden och vi firar att Han ska komma igen. Han kommer igen och vi får göra det vi kan för att marken, våra hjärtan, ska vara mottagliga för det Gud gör i vår tid.

Gör plats, förbered dig. Gör dina portar vida för ärans konung.

Advent betyder ankomst. Jesus kommer tillbaka och Guds löften håller! Håll dig vaken. Låt inte tron, hoppet på att Gud är verksam somna. Låt advent bli en tid då du förbereder dig, då du stillar dig, då du gör plats för Gud att på nytt röra vid dig och ditt liv.

Gör plats, förbered ditt hjärta, låt din tro få växa till. För nu går vi in i en tid då vi firar att hoppet föddes till jorden. Ett hopp som är lika sant och lika verksamt idag som för två tusen år sedan.

Advent betyder ankomst. Det ligger inget kanske i det ordet. Jesus kommer tillbaka. Han kommer tillbaka in i världshistorien och Han kommer tillbaka till oss varje gång vi viskar hans namn. Varje gång vi gör plats åt honom i våra hjärtan och i våra liv. Gör portarna vida, låt ärans konung komma in. 

Det är inte bara fina ord. Det är vår tids utmaning. All tids utmaning. Att ta emot frälsaren på det sätt som han kommer. Inte som vi vill och har tänkt det utan som Gud har tänkt det. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: