Lucka 10: All sanning är en kontaktyta med Gud

All sanning kontaktyta med Gud – all lögn separerar oss från Gud

De visas ord kommer från samma herde. Det finns bara en källa av sann visdom och den kommer från vår Skapare och Gud. Det finns bara en sanningens källa och det är Jesus. Många kan ta del av den, många kan smaka och upptäcka bitar av den men i Jesus finner vi helheten.

Om man fått del av en bit av sanningen är det fortfarande en bit av sanningen även om det inte är den hela sanningen. Att omfamna sanningen oavsett i vilken förpackning eller oavsett varifrån den levereras är ett tecken på andlig mognad. När jag kan möta det som är sant hos en annan person, eller hos mig själv – då kan jag göra ett riktigt möte.

Ofta är det vår bristande relation till sanningen som skapar avstånd både i oss själva och mellan varandra. När vi inte vill ta in novembergåvan utan flyr den blir vi avskärmade från verkligheten och därmed inte kapabla att möta verkligheten så som den är.

All sanning för oss närmare Gud hur ohelig den än verkar och all lögn för oss bort från Gud hur helig den än kan låta. – Magnus Malm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: