Lucka 16: Guds plan är alltid större

När dagen kom och Jesus skulle göra sitt intåg i Jerusalem samlades alla möjliga sorters människor. De ville se vad som du skulle hända. Många hoppades att revolutionen nu skulle bli verklighet. Att förtrycket skulle upphöra och en ny maktordning träda in i deras tillvaro. 

Gud är kärleken

Vi firar advent därför att Guds kärlek är så stor.  Därför att Gud älskade världen och mänskligheten så mycket.

Gud sände sin son för att upprätta en direktkontakt. Upprätta en fred som upprättar och helar allt som gått sönder. 

När Jesus red in på åsnan hälsades han som räddaren i deras nöd. Hosianna- kom och rädda oss, var hälsad vår frälsare! De trodde att nu blir det revolution. Nu är vår räddare här som ska rädda oss ur det förtryck som vi lever under. Men Guds plan var större – Guds plan är alltid större än att ge oss mirakelkurer som inte involverar hela våra liv och våra hjärtan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: