Lucka 22 – Det finns hopp!

Vi människor har inte hela bilden, vi har inte alla  nödvändiga perspektiv, vi bär inte kärlek till allt skapat och vi har slutligen inte det övergripande ansvaret även om vi ibland kan tro det.

Tillit är den troende människans viktigaste egenskap. Förmågan att lita på att Gud är större, har bättre koll än oss och vet vad vi behöver. Tillit till att kärleken övervinner allt, att upprättelse är möjlig även på den här sidan om graven. Det är detta hopp som skapat revolution i enskilda människors liv i 2000 år.

Det finns hopp – välj vilken situation som helst och de orden kan förändra perspektiv. När vi väljer att se på situationer med hoppets perspektiv kan vi få vara med och se förändringen ske. Det kommer sällan som en blixt från klar himmel.. Gud är ingen som våldför sig på oss människor. Men alla som söker Gud kommer möta Gud, alla som hungrar och törstar efter rättfärdighet, alla med nöd för sina eller världens liv, alla som öppnar sina hjärtan för det sköra och bräckliga.

Det är mycket som inte blir som vi hade tänkt det. Hela livet är fullt av sådana erfarenheter. Det hör till. Kyrkans uppdrag – alltså människans uppdrag – är att välja tillit oavsett vad vi ställs inför. Välja kärlekens väg, välja att ta emot det sköra lilla fröet och skapa det utrymme det behöver för att få växa till.

En förändringsprocess blir sällan så som man tänkt sig den. I synnerhet inte om man vill ha med den livgivande faktorn (Gud) i förändringen. I sådana förändringsprocesser behöver man istället välja tillit. Om man vill ha ett övernaturligt ingripande behöver man uthärda osäkerhet, ovana och tvivel. Det är inger farligt – det är så alla äkta kärleksrevolutioner startar!

I min egna osäkerhet och längtan, i mina frågor, tvivel och frustration och alla mina ambitioner. Jag påverkar riktningen av förändringen genom att välja tillit och öppna mitt hjärta.

Det handlar om olika saker i allas våra liv men det finns ingen annan plats för revolutionen att börja än just där.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: