Lucka 23 – vågar jag öppna mitt hjärta?

Skulle jag känna igen Jesus om han kom idag? Skulle jag vilja ta emot hans blick eller vänder jag bort mitt ansikte? Skulle jag känna igen Messias och låta mitt liv bli förvandlat eller stänger jag mitt hjärtas portar för den fred som vill tåga in i min tid?

Det var inte alla som förstod. Skulle jag ha förstått, om jag stod där längs vägen? Eller hade jag blivit en av dem som några dagar senare står tillsammans med fler besvikna och ropar ”korsfäst honom”? Skulle jag ha vågat ta emot det annorlunda, det banbrytande och upp- och nedvända rike som Jesus erbjöd? 

När Gud lät sig födas in i mänsklighetens historia och bli den räddare vi behöver gjorde han det på det mest otänkbara sätt. Som ett skört litet spädbarn föddes han in i den här världen. Som ett skört litet frö får vi ta emot det hopp vi behöver för den tid som är vår.

Jesus kom för att upprätta det förlorade paradiset. Jesus är vår Shalom – vår helhet, vår fred, vår hälsa och vårt allt. Jesus kom för att upprätta allt det som gått sönder, allt det som ligger i spillror i våra liv. Han kommer sällan som vi tänker att Han ska, men han kommer alltid i ögonhöjd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: