allt ställs inte in – en del saker föds

Stora mästerverk skapas under riktigt svåra tider. Någonting väcks inom oss människor när livet blir motigt. En överlevnadsinstinkt, en tacksamhet över det man har och ett trotsigt hopp om att det visst ska gå… men kanske inte på samma sätt som tidigare.

 

Så är det med en nystartsprocess, med pandemi-kriser och alla möjliga andra livsförvandlande händelser som livet kan bjuda på.

 

Det har ruvats på en dröm i olika former under många år. Missionskyrkan i Mölnbo har haft både loppis och ambitioner om en butik på något sätt. Intresset för second hand är vi många som delar både i gemenskapen och i bygden. Och nu mitt i allt det osäkra och inställda så har familjen Malmborg tagit tag i deras dröm och fyller just nu ”smultronstället” med skänkta prylar för att inom kort kunna öppna upp en second hand butik i En tro på landets regi!

 

Sedan vi startade har vi haft tre inlämningsdagar och en butik växer sakta fram med gåvor från människor i bygden. Linnea Malmborg, en av initiativtagarna, är glad över den respons som second hand butiken fått. ”Vi har fått in så mycket fina saker, det hade jag inte kunnat drömma om!”

Hon berättar om att det är mycket arbete som återstår innan butiken kommer öppna men att de jobbar på för att det ska bli inom en snar framtid. Självklart tänker vi också på hur vi ska lösa det nu i Corona-tider, vi vill att man ska känna sig trygg när man kommer hit, säger Linnea. Hon är så glad för det fina mottagandet både från grannar på gatan och från folk i bygden som varit och skänkt prylar eller bara kommit förbi av nyfikenhet.

Hela familjen Malmborg är engagerade i projektet, det är tydligt att second hand ligger dem varmt om hjärtat. Linnea berättar om att det här alltid varit en dröm – och vi får faktiskt möjligheten att göra det, hur många får den chansen?!

Extra roligt är det att få öppna second hand -butik i den lokal som när huset byggdes just gjordes till butik. Det var en pastor som lät bygga huset på kyrkans tomt med butik till sin fru som ordnade en manufakturbutik i Mölnbo.

Historien lever vidare, utbrister Linnea innan hon låser igen dörren för den här kvällen.

Inlämningstider: Alla lördagar i maj månad klockan 11.00-13.00.

Var: Utanför Gula huset bredvid Missionskyrkan i Mölnbo, Stenbyvägen 1 (bakom Abbes).

Vad: Vi tar emot det mesta! Dock ej stora möbler.

Vart: Allt överskott kommer att gå till behövande i vårt närområde. Har du tips på vart vi ska skänka? Kontakta oss.

Om du vill följa arbetet med second hand och se butiken växa fram kan du kolla in @prylboden_molnbo på instagram!

 

IMG_1105

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: