en revolutionerande kärlek del 3

”Mina kära, om Gud har älskat oss så, måste också vi älska varandra. Ingen har någonsin sett Gud. Men om vi älskar varandra är Gud alltid i oss, och hans kärlek har nått sin fullhet i oss. Han har gett oss sin ande, och därför vet vi att vi förblir i honom och han i oss. Vi har sett och kan vittna om att Fadern har sänt sin son att rädda världen. Om någon bekänner att Jesus är Guds son förblir Gud i honom och han i Gud. Och vi har lärt känna den kärlek som Gud har till oss och tror på den.”

Dessa rader gör urskiljningen enklare tycker jag. Här får vi hjälp att se vilka det är som vi ska inspireras av och se upp till. Dem som lyckas hålla hjärtat mjukt och öppet.

Att lära känna Guds kärlek till oss är något som får ta tid. Vi växer i insikt om vad det innebär i våra egna liv. Vilket gör att vi också växer i vår tro på Gud. När vi förstår Guds kärlek och vad den innebär i våra liv kan vi inget annat än älska. Eftersom Gud är kärlek blir kärlek vårt viktigaste språk till oss själva, till våra medmänniskor och till den här jorden som alla har fått smaka på vad syndafallet fick för konsekvenser.

Guds ande leder oss in i en levande relation till Kärleken själv. Den gör oss levande och sätter oss i rörelse i en värld som är söndertrasad. Vår innersta längtan är att näras av kärleken och ge kärlek vidare.

Det är en aktiv handling, efter att jag lärt känna kärleken kan jag inte bli stillastående eller tyst när jag ser orättfärdighet. Om jag väljer att vara tyst innebär det också att jag stänger mitt hjärta för Guds kärlek. Det är en dynamisk samverkan. Håller jag mitt hjärta mjukt och öppet så att jag kan näras av Guds kärlek innebär det också konkreta handlingar i mitt vardagsliv. Jag kan inte näras av en revolutionerande kärlek och samtidigt inte bry mig om att min nästa far illa.

Hur kan man känna igen en hälsosam gemenskap? Jo genom att de älskar varandra, talar gott om varandra och stärker varann att fortsätta utvecklas som älskande individer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: