en kärleksrevolution del 4

”Gud är kärlek, och den som förblir i kärleken förblir i Gud och Gud i honom. I detta har kärleken nått sin fullhet hos oss: att vi kan vara frimodiga på domens dag, ty sådan som Kristus är, sådana är vi i denna världen.” 1 Johannesbrev kapitel 4 vers 16-17

Vi har inget att frukta så länge vi förblir i kärleken och låter kärleken förvandla oss. Då vet vi att vi håller oss nära Gud och det gör att vi kan leva frimodigt och i frihet. Redan nu. Oavsett vad vi vet eller tror händer när vi dör.

Domens dag vad handlar det om? Den kristna tron innehåller insikten om att vi alla ska dö och att varenda människa får stå till ansvar för det liv man levt. Ingen av oss kan vifta bort det ansvar som vilar på våra liv. Gud blir varken en snuttefilt eller någon jag kan gömma mig bakom. Mina handlingar kommer att vägas.

Samtidigt erbjuder Jesus nådens bro. Den innebär inte att jag inte behöver ta ansvar för mina handlingar. Men den fördömer mig inte. Bron öppnar alltid en dörr genom förlåtelse och försoning till ett nytt liv i frihet.

Euguene Peterson formulerar verserna så fint ”Gud är kärlek. När vi gör oss hemmastadda i kärleken, då gör vi oss hemmastadda i livet med Gud, och Gud för sig hemmastadd i oss. På det viset får kärleken fritt spelrum; den når sin fulla kraft i oss, så att vi inte behöver oroa oss på domedagen – vi får samma ställning i världen som Kristus.”

Photo by Taelynn Christopher on Unsplash

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: