en kärleksrevolution del 5

”Rädsla finns inte i kärleken, utan den fullkomliga kärleken fördriver rädslan, ty rädsla hör samman med straff, och den som är rädd har inte nått kärlekens fullhet. Vi älskar därför att han först älskade oss. Om någon säger: »Jag älskar Gud« men hatar sin broder, då ljuger han. Ty den som inte älskar sin broder, som han har sett, kan inte älska Gud, som han inte har sett. Och detta är det bud som han har gett oss: att den som älskar Gud också skall älska sin broder.”

Vår innersta längtan är att leva som vi tror, som vi lär. Det spelar roll om jag låter kärleken förvandla mig eller om jag låter hjärtat bli kallt och oemottagligt för kärleken.

Vår djupaste längtan är att hålla våra hjärtan varma eftersom det håller oss nära Gud.
Därför att vi är skapade till Guds avbilder och Gud är kärlek. Därför att Gud har skapat den här världen och såg att det var gott. Gud sörjer den trasighet som kom in i världen med syndafallet, Guds hjärta går sönder för varje svältande barn, varje gevärskula som träffar ett offer, för varje orättfärdighet och varje sjukdom. Därför längtar Gud efter att se upprättelse i relationer, på arbetsplatser, i haven och de smältande isarna och i våra egna liv. Vi är skapade till Guds avbilder därför längtar vi innerst inne efter precis samma sak.

Gud älskar oss först – vi tar emot kärleken och lever i den – kärleken spiller över på människor i vår närhet som på det sättet lär känna Gud eftersom kärleken kommer från Gud.

Eugene Peterson igen ”Men vi kommer att älska – älska och bli älskade. Först blev vi älskade; nu älskar vi. Han älskade oss först. Om någon skryter med att han älskar Gud och sedan utan vidare sätter i gång med att hata någon av sina bröder eller systrar, då ljuger han. Om han inte kan älska dem han ser, hur ska han då kunna älska Gud, som han inte ser? kristus bud är enkelt: För att älska Gud måsta man älska människor. Det ingår. Man måste älska båda”.

Frågor på det?!

Nej, det är solklart. Men också såklart jättesvårt. Vill jag lära känna Gud och förstå Guds kärlek behöver jag lära mig älska andra människor. Och för att det ska vara möjligt får jag först och främst börja med att förstå hur innerligt älskad jag är. Med alla mina fel och brister.

Photo by Jon Tyson on Unsplash

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: