Bön vid höststart

Sommaren är inte slut än men det torra gräset, de vissna blommorna och de gulnande björkarna viskar om att vi går in i en ny säsong.

För en del är det här en vemodig tid, för andra förenat med pirr i magen. Det är hur som helst en tid för nystart och förändring. Alla säsonger innehåller ju det där men kanske är hösten ännu mer förknippad med det.

Det är nu nervösa förstaklassare möter sin lärare för första gången och de som slutade högstadiet börjar i en ny skola med nya klasskompisar. Kanske ska någon börja ett nytt jobb eller en ny vana. Hösten bjuder in till en ny början.

Ett steg till för att komma längre och vidare.

Vi hade en märklig vår i år och sommaren bjöd på en blandning av väder och upplevelser. Många har uppskattat tempot som blev. Här i Sverige var det välbehövligt med ett lugnare tempo. Men för en del har det inte blivit så. För en del har tempot av utmaningarna bara ökat.

För dem och alla oss som står inför en nystart och höststart som på många vis är som oskrivna blad ber jag idag.

Herre visa oss din väg och gör oss villiga att vandra den. Amen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: