Reflektion vid höststart

Den här veckan har jag varit i fjällen och vandrat. Den längsta turen blev upp till Helags fjällstation där vi sedan övernattade.

När man gör den här typen av vandringar behöver man tänka efter noga vad man ska ta med sig. Man förbereder sig för olika väder och omständigheter. Efter vandringen utvärderar man och ser vad som kan justeras inför nästa vandring. För varje etapp, utflykt eller målgång lär man sig något nytt som man tar med sig som dyrbara erfarenheter. Sådant man inte kan köpa för pengar utan bara samla på sig av upplevelser.

Utsikt över kesudalen.

Det är självklart att man utvärderar och justerar inför den här typen av äventyr. Lika självklart borde det vara att göra det i livet.

Men ibland glömmer vi bort att själva livet också är en vandring. Vi kan släpa med oss alla möjliga saker i våra ryggsäckar utan att ens fundera över om de behövs längre. Alla tider har vi inte ens fullständiga kartor, en del tider som den vi befinner oss i just nu är som en pilgrimsvandring i okänt landskap. Vi vet inte vad som väntar runt hörnet och det vi en gång kände till är nu avlägset och långt bakom oss.

Helagsfjället omgivet av tunga moln.

Egentligen är ju livet alltid sådär osäkert men ibland kan vi vaggas in i tryggheten av vana omständigheter och rutiner som flyter på.

Hösten innebär alltid en tid av nystart och möjlighet till reflektion och utvärdering. Ett sätt att göra det på är att ställa några värdefulla frågor till sig själv.

När vi i gemenskapen sågs för en vecka sedan tog vi en stund för några sådana frågor!

  • En sak jag är tacksam för från sommaren.
  • En sak jag har lärt mig i sommar.
  • I höst ser jag fram emot…
  • En känsla jag vill ta med mig in i den här terminen….
  • En sak/område jag vill att Jesus ska hjälpa/möta mig på är…

Enkla små frågor som kan hjälpa till att utvärdera livet och se över packningen inför den tid som ligger framför!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: