Vårt första församlingsdygn som omstartad gemenskap…

I helgen har gemenskapen i En tro på landet haft församlingsdygn. Typ läger kan man säga men lite lyxigare eftersom vi tog in på en gård i närheten som tog hand om oss och fixade med mat, logi och konferensrum!

Foto: Magnus Wahlström

En stor del av helgen handlade om just vad det innebär att vilja vara en kärleksrevolution och hur det tar sig uttryck. Jag undervisade om kärlekens kretslopp som också kan ses som motsatsen till prestationshjulet. Kärlekens kretslopp börjar alltid med insikten om att jag är oändligt älskad för den jag är, att jag både duger och får plats med alla mina sidor. Men kärleken sätter oss också alltid i rörelse, i rörelse i våra egna liv men också alltid till ett engagemang för människor och världen.

Foto: Magnus Wahlström

Vi samtalade om var vi befinner oss just nu i nystartsprocessen som vi är i. Var vi befinner oss som individer och var vi är som gemenskap. Delade med oss både av längtan och frustrationer. Det är det vackra med församling – att det kan få vara en plats där allt får plats. Vi är på en resa, tre år in i en omstart, tre år in med nya konstellationer och omorientering. Det är inte alltid så enkelt och det ska det inte vara när något är på riktigt! Men så länge vi fortsätter välja öppenheten, värmen och nyfikenheten framåt så finns det möjligheter.

Foto: Josefin

Och det gjorde vi även denna gången. Som avslutning på en lång dag full av samtal och känslor slöt vi upp runt elden och lät den värma hela gemenskapen.

Foto: Josefin

Det är en rätt bra bild på vad kärlekens kretslopp också handlar om. Att vi behöver praktiker som ständigt sätter oss i möte med den värme som låser upp spända muskler och kan läka sår. Den värme som startar små rörelser inombords som kan bli till stora revolutioner i tiden. Praktiker som påminner oss om vilka vi är och vad som ger våra liv mening. I kyrkan kallar vi den elden för Jesus och han vill alltid möta oss där vi befinner oss.

Foto: Josefin

Den kristna tron handlar om vardagsliv, om ett sätt att se på världen och prioritera så att kärleken får växa både i oss och runt oss. Det är inte alltid enkelt varken att förstå vad det innebär eller faktiskt leva på det sättet. Därför behöver vi rutiner, livsrytmer som stärker upp våra liv i vardagen. Det är där församlingsgemenskapen kommer in. Den är tänkt att vara det växthus där vi hämtar näring, kraft och inspiration för att sedan fortsätta blomma på våra olika håll i vardagen!

Foto: Josefin

Nu ser vi fram emot en höst där vi kommer fortsätta mötas i livgivande rytmer.

Livsnära gemenskap på torsdagar, vandrings retreat i vildmarken 26/9, stickkontakten på torsdagar, Prylboden 17/10, 14/11 och 12/12, Andrum i oktober med mera! Kolla i kalendern för mer info om tider och stunder!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: