Du är oändligt älskad

Bygg inte hus på sandig strand…
För fyra år sedan påbörjade jag en renovering av det som varit mitt hem sedan dess. Nu fylls rummen med kartonger och livet packas ned för nya äventyr. Alla mina flyttar har varit präglade av en längtan efter att få fortsätta växa och utvecklas. Så är det också med den här flytten. 

Man måste inte flytta för att växa, men ibland är det nödvändigt. 

Nu är det inte långt kvar av min tjänst som pionjärpastor i En tro på landet. Jag vill därför skicka en sista hälsning till dig som följt med under åren. En tro på landets resa fortsätter, kanske kommer någon även ta upp bloggen. Men det här blir min sista post här iallafall!

När jag tänkt på vad jag vill säga som sista hälsning är det särskilt ett citat som jag blivit påmind om som en av Equmeniakyrkans tidigare riksevangelister Torsten Åhman lär ha sagt: den som aldrig bygger luftslott kommer inte bygga något riktigt hus heller.

För att bygga något nytt behöver vi våga drömma om andra alternativ, se andra möjligheter och våga tro att det kan bli möjligt. Det är kostsamt att drömma om vi tror att varje dröm måste slå in exakt så som vi tänker den. Men om vi istället använder drömmen som en motor till livet. Som en hjälp att våga fortsätta ta steg framåt, då kan det istället bli till nödvändig energi för att leva livet fullt ut. Under mina år här har jag undervisat och försökt leva det jag tror på. Leva ett liv fullt ut, med toppar och dalar men som alltid ändå vilar på en trygg grund. Att vara människa och leva ett liv innebär olika erfarenheter, smärtsamma och underbara. Allt ingår i ett helt liv! 

Under åren har jag delat med mig av min föreläsning ”hjälp, mitt hus rasar” där jag berättat om min livsberättelse inramat av en söndagsskolsång. ”Bygg inte hur på sandig strand, bygg inte hus på grus. Kanske verkar det ok men en dag du ångrar dig, du måste bygga huset en gång till. Du måste bygga huset på ett berg, på en stadig grund som inte rubbar sig. Så när stormen piskar på har du frid i huset ändå”. Jag tycker husbilden är väldigt givande när det kommer till livsbygget. Att se på sitt liv med allt vad det innehåller som ett hus att bygga, renovera, förvalta och trivas i. 

När vi bygger vårat liv på en stadig grund, som den att du är oändligt älskad, skapas förutsättningar som gör dig trygg genom allt som sker i livet. Alla drömmar måste inte slå in, det viktiga är att våga drömma dem och satsa. Det är vad som skapar rörelse och utveckling. Jag är så tacksam för dessa år jag varit här. Jag har lärt mig så mycket, delat gemenskap med många härliga människor, fått se livet blomstra och även fått känna på en del utmaningar. Som livet. Jag är tacksam att jag fick flytta ”tillbaka hem” och försona mig med min uppväxt här. Jag är tacksam för all potential och alla frön som ligger i jorden. 

Alla drömmar behöver inte bli som vi tänkt för att fylla sin funktion, en del skapar istället förutsättningar för något annat större. Är det något jag lärt mig så är det att det sällan blir som jag tänkt det, ibland kostsamt men oftast bättre än jag vågade drömma. Så tror jag det är även denna gången.

Sluta inte drömma om nya möjligheter om nya slott i skyn det är det som stretchar hjärtats muskler och skapar rum för nya vidder. Luras inte att tro att ditt värde sitter i om drömmen slår in eller inte. Luras inte att tro att ditt värde sitter i det du presterar. Du är oändligt älskad oavsett resultaten på din vandring. Så länge du reser dig upp och fortsätter framåt finns det hopp!

                                                                Med hopp & kärlek
                                                              /Josefin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: