Prylboden i Mölnbo

Prylboden i Mölnbo på Trollvägen 2 är en second hand-butik som drivs ideellt av En tro på landet, som är en kyrka på nytt sätt och ett resultat av nystarten för Missionskyrkan i Mölnbo och Ådalskyrkan i Gnesta. Vi vill vara en kärleksrevolution som bär hopp, väljer fred och växer i tillit.

Kontaktperson för Prylboden är Linnéa Malmborg: 073-94 32 991.

Instagram: @prylboden_molnbo

Öppettider

Öppet i butik och inlämning:
Följande lördagar klockan 11.00-14.00

13 juni
27 juni
11 juli
25 juli
8 augusti
22 augusti

Välkommen!

Hitta hit!

Adress:
Trollvägen 2, Mölnbo. Gult hus bredvid Missionskyrkan. 

2 min promenad från pendeltågsstationen.

Bakom pizzeria Abbes!

Varför?

Vi vill genom arbetet i butiken vara en mötesplats i byn för boende här och i närområdet. Vi vill kunna bidra ekonomiskt till grupper och enskilda personer i vårt närområde som arbetar socialt eller diakonalt, eller som har ett behov av ekonomiskt stöd. Vi vill främja tanken om att återbruka kläder och prylar för miljöns skull. Dessa tre syften – socialt/diakonalt arbete, skapa mötesplats samt miljöarbete – är viktiga punkter i församlingens arbete.

Butiken tar emot skänkta gåvor från privatpersoner som vill bidra. Allt arbete i butiken sker på ideell basis. Allt ekonomiskt överskott från butiken går till socialt och diakonalt arbete i vår bygd – Mölnbo, Gnesta och Järna. Vi har ett samarbete med butiken Second Hand till Hjälp i Södertälje, dit vi kan skänka vissa varor som kommer in vid eventuell platsbrist.

En särskild kommitté väljer ut vem eller vilka som får ta del av det ekonomiska överskottet. Kommittén består av medlemmar i En tro på landet.


Låt oss bygga något vackert tillsammans!