Prylboden i Mölnbo

Prylboden i Mölnbo på Trollvägen 2 är en second hand-butik som drivs ideellt av En tro på landet, som är en kyrka på nytt sätt och ett resultat av nystarten för Missionskyrkan i Mölnbo och Ådalskyrkan i Gnesta. Vi vill vara en kärleksrevolution som bär hopp, väljer fred och växer i tillit.


Nu börjar nästa fas för Prylboden – att ge tillbaka till behövande i vår närmiljö. Vår önskan är att överskottet ska gå till ekonomiskt behövande barnfamiljer/ensamstående med barn. Vi har valt att arbeta via hjälporganisationen Giving People som hjälper barnfamiljer som lever i ekonomisk utsatthet. På deras hemsida kan föräldrar ansöka direkt, och blir de godkända tilldelas en givare i samma/närliggande ort. Prylboden har anmält sig som givare och blir därmed tilldelade sökande i Gnesta, Mölnbo och Järna. 

Läs mer samt ansök här: https://givingpeople.se

Kontaktperson för Prylboden är Linnéa Malmborg: 073-94 32 991.

Instagram: @prylboden_molnbo

Öppettider

Öppet i butik och inlämning:
Följande lördagar klockan 11.00-13.00

27/3

Håll dig uppdaterad och få information snabbare genom att följa oss på instagram: @prylboden_molnbo

Välkommen!

Hitta hit!

Adress:
Trollvägen 2, Mölnbo. Gult hus bredvid Missionskyrkan. 

2 min promenad från pendeltågsstationen.

Bakom pizzeria Abbes!

Varför?

Vi vill genom arbetet i butiken vara en mötesplats i byn för boende här och i närområdet. Vi vill kunna bidra ekonomiskt till grupper och enskilda personer i vårt närområde som arbetar socialt eller diakonalt, eller som har ett behov av ekonomiskt stöd. Vi vill främja tanken om att återbruka kläder och prylar för miljöns skull. Dessa tre syften – socialt/diakonalt arbete, skapa mötesplats samt miljöarbete – är viktiga punkter i församlingens arbete.

Butiken tar emot skänkta gåvor från privatpersoner som vill bidra. Allt arbete i butiken sker på ideell basis. Allt ekonomiskt överskott från butiken går till socialt och diakonalt arbete i vår bygd – Mölnbo, Gnesta och Järna. Vi har ett samarbete med butiken Second Hand till Hjälp i Södertälje, dit vi kan skänka vissa varor som kommer in vid eventuell platsbrist.

En särskild kommitté väljer ut vem eller vilka som får ta del av det ekonomiska överskottet. Kommittén består av medlemmar i En tro på landet.


Låt oss bygga något vackert tillsammans!


%d bloggare gillar detta: